Leonard és a csajok

2009.08.21. 19:22

Leonard igencsak szereti a női nemet, nem is ragadt bele a házasságba, inkább virágról virágra röppenve ízlelgette a másik nem képviselőit. Barátnői többsége a művészet közelében tevékenykedik, főleg énekesnőkre és színésznőkre bukik. Persze ezek a nők sem kispályások, művészi teljesítményük akkor is figyelemreméltó, ha nem tesszük mellé a Cohen által inspirált elemeket. Nézzük a legfontosabbakat!

Janis Joplin
Leonard egy laza pásztoróráról énekel az 1974-ben megjelent New Skin For The Old Ceremony című album Chelsea Hotel #2 című számában. Később egy sztorizása közben teljesen világossá tette, hogy a szóban forgó hölgy, akivel a New York-i hotelben hempergett, nem más, mint a legendás Janis Joplin. A lány már meghalt, amikor a dal megszületett, Cohen később egy BBC-s felvételen bocsánatot is kért amiért szétkürtölte, mi történt közöttük.


Suzanne Elrod
A hetvenes években volt Cohen felesége, két gyermeket szült neki. Fiúk '72-ben született, Adam ma is a Low Millions nevű poprock banda vezetője. Két év elteltével Federíco Garcia Lorca után elnevezett Lorca lánya is világra jött. Ekkor jelent meg ugye a Chelsea Hotel #2, ami azért nem volt túl szép Leótól.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rebecca de Mornay
1990-ben jön össze Rebecca de Mornay amerikai színésznővel, aki előtte Tom Cruise nője is volt. (nem rossz kapás az akkor ötvenhat éves Cohentől). Kapcsolatuk Cohen átformálódó világnézete miatt nem tart sokáig. A kilencvenes évek első felében többször is keményen bírálja az amerikai társadalmi rendszert, a média hatalmi törekvéseit és az állampolgárok politika iránti közömbösségét, majd az egészet megunva visszavonul a világ szeme elől. The Future című lemezének bemutató turnéja után 1994-ben a Mount Baldy Zen Központba költözik Los Angeles mellé, ahol később buddhista szerzetessé szentelik, és a Jikan, azaz Csendes nevet kapja.



Anjani

A hawaii születésű Anjanival azután jön össze, miután kilencvenkilencben maga mögött hagyja a szerzetesi létet. Ten New Songs című albumán nyomott hagyott az elszigeteltségből visszatérő depresszív hangulata, A komor útról az Anjani Thomas énekes-dalszerző-zonogristával kialakult frigy terelte a nővel közösen készített Dear Heather felé.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leonardcohen.blog.hu/api/trackback/id/tr181332588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

starrat · http://starrat.blogspot.com 2009.08.31. 13:32:00

Nem tudtam, hogy Joplinnal összejöttek, igaz, a Chelsea hotel-ben van pár célzás, rájöhettem volna :-)
Azért az interjúkban, amikor a riporter megjegyzi, hogy ő egy "woman magnet", a mester csak szerényen mosolyog. Mondott egy ilyet is: "My reputation as a ladies' man was a joke. It caused me to laugh bitterly
through the 10,000 nights I spent alone." Hm. Érdekes :-)
süti beállítások módosítása